På besøg i Tanji

På vores sidste ferietur til Gambia, besøgte vi bl.a. besøgte Tanji Lower Basic School, som jo fik en 40 fods container sendt direkte til skolen med en masse skolemøbler fra Århus Akademi.

Vi fik en rundvisning af headmistress Fatoumatta Jarsju- Khan, som er en meget venlig, smilende og dygtig kvinde.

I alle de klasselokaler, som vi kiggede ind i, var der skoleborde og stole fra foreningen. Det der glædede os meget var, at gulvene også var i orden, hvilket betyder meget for skolemøblernes holdbarhed. John fik også vist dem, hvordan de kunne sætte stolene op under bordet. Det havde de ikke selv tænkt på (og hvordan skulle de også kunne vide det?)

 

Vi kunne se at skolen havde fået et ”løft” siden vi besøgte den. De havde fået renoveret en stor bygning midt i skolegården, den blev brugt til lærermøde og fælles samling. Til denne bygning havde de et ønske om at få nogle borde (der var kun et bord).

Headmistress fortalte, at de nu kunne have plads (skoleborde og stole) til nogle flere elever, hvilket betød meget, da det er den eneste skole i Tanji området.

Hun fortalte også, at de hver gang en elev havde taget en eksamen, fik de udlevet en af de skoletasker, som var doneret fra Ikast/Bording håndboldklub. Vi så flere elever, som stolt viste deres fine tasker frem.

Vi så også på vejen hjem, at mange skoleelever havde disse tasker på ryggen.

I flere af klasselokalerne blev der sunget og klappet for os og headmistress smilede og så ud til virkelig at være stolt af alle eleverne.

Efter denne rundvisning, besøgte vi Healt Centret, som lå lige ved siden af skolen. Det er et helt nyt center, som kun har været i gang i 2 år. Her fik vi afleveret en del hospitalsudstyr og 2 rollatorer.

En rigtig god tur, med mange positive indtryk.

Bente og John Møller