Gedeprojekt

 

November 2014
I 2014 startede vi op med vores nye gedeprojekt.
Det er en slags stafet, hvor man giver lidt af overskuddet videre til en anden, som også har brug for hjælp.
Gederne blev finansieret ved hjælp af vores fantastiske donorer , som har købt en ged i gave til en fattig gambianer. Vi kan ikke takke nok for hjælpen.
Ideen med projektet er donation af hun-geder til de fattigste familier i Sintet. Geden kan hjælpe familien med mælk og kød, og endda gødning til køkkenhaven. Gederne passer næsten sig selv og klarer sig fint med selv at finde det meste føde i nærområdet.
Ideen med projektet er at en trængende familie/person får udleveret en hun-ged. Der bliver orienteret om dyrevelfærd, geden skal altid være i rimelig foderstand uanset tørke eller andre forhold, den skal altid behandles respektfuldt, hvis disse forhold ikke bliver respekteret vil geden blive inddraget og givet videre til en anden.

Når hun-geden får kid, skal et hun-kid videregives til en anden trængende, som også indgår samme kontrakt. Sydpartneren udpeger modtageren. Vi håber det bliver til rigtig mange geder i projektet, og at det kan være med til at forbedre forholdene for de fattigste.  

Det skrives kontrakt om disse forhold.
   

 


Ged #1Udleveret til Chewdo Jallow
Doneret af Inga Bendorff Nielsen
og Sara Callesen
Opfølgning

 


Ged #2Udleveret til  enken Banna Bah
Doneret af Lis Clausen
   


Ged #3

Udleveret til Hawa Sabally
Doneret af Lis Clausen
   


Ged #4
Udleveret til enken Teddy Bussel Bah
Doneret af Jette Sørensen