Heste og æsler

Heste og æsler bruges som transportdyr og trækdyr i landbruget


Heste og æsler er en meget vigtig del af livet i Gambia. Overalt ses heste og æsler som trækker kærrer, ofte med tunge læs. De ses i byerne i tæt trafik og ude på landet.
En hest eller æsel er ofte en vigtig del af en families overlevelse.
I landbruget bliver de brugt til at trække ploven og til transport.
Desværre mangler de udstyr til dyrene, og et reb gennem munden er almindeligt at bruge, da de ikke har bid, som dem vi kender. Derfor sker det også jævnligt at dyrene får skader i mund og mundvige, som gør at dyret får svært ved at spise.
Specielt hestene kan være underernærede i tørkeperioderne og bedre udstyr kan spare de i forvejen plagede heste for gnavesår.

Vi samler udstyr til heste og æsler, som grimer, trenser, bid, seletøj, sadler, underlag, strigler mm, i pony og cob størrelser.
Formålet med projektet er at forbedre levevilkårene for dyrene, og ved at uddele udstyr får man mulighed for at give råd og vejledning i pasning, fodring og dyrevelfær. Vi ønsker, de skal lære, at en godt passet hest eller æsel kan holde i mange år, hvorimod hvis dyret sulter og bliver overanstrengt ofte bukker under, og efterlader familien uden forsørgelsesgrundlag.

Vi modtager gerne, godt brugt udstyr.
Henvendelse til Heidi på webansvarlig@gambias-venner.dk

Heste på arbejde

Familiens økonomi afhænger af hestens arbejde.

Til venstre:
Her ses en hest for vogn, som har transporteret varer til markedet.

Til højre:
Hesten Cappucino arbejder på stranden ved at der tilbydes ture til turister.

Bidtyper og underernæring

Stald i Gambia