Pangchang Clinic

 
Nov 2010  Lægen i Pangchang i en meget lille forfalden klinik   Nov 2010  Patienterne undersøges på lokalt fremstillet undersøgelsesbriks
     
 
August 2011 En gammel forladt bygning udvendig   August 2011 Samme bygning indvendig
     
 
Nov 2011 Efter istandsættelse, nye døre og  malet bygning                 Nov 2011 Fliser på gulvet og malede vægge, lægens undersøgelsesrum          
 er næsten klar til at komme i brug
     
  Pangchang Clinic  renoveret i 2011

På vores rundrejse i det nordlige Gambia i 2010, kom vi igennem en lille landsby ved navn Pangchang, og blev inviteret ind i lægeklinikken. Det var et stort chok at se de kummerlige uhygiejniske forhold.
Lægen sad på en lille taburet og alt hans udstyr og medicin stod på et lille bord, væggene var rå og upudsede, og gulvet var stampet jord. Undersøgelsesbriksen var lavet af flettede grene og hang i den ene side , da benet var knækket.

En dag hvor jeg snakkede med John Torp, fortalte jeg ham om de forfærdelige forhold i Pangchang, og han svarede prompte, at det ville han da gerne sponsere med 10.000 kr.

Det var en stor glæde at kunne sætte projektet i gang. Der blev pudset indvendige vægge og siddepladser til patienterne, der kom fliser på gulvene og døre.
Gambias Venner sørgede efterfølgende for undersøgelsesbrikse og aflåselige skabe til medikamenter m.m. og diverse møbler.
Stort tak til John Torp
Nov 2011  Chef Malick Mbye takker John Torp