Inspektionsrejse til Gambia 2011

Tirsdag den 1. november 2011 rejste jeg til Gambia på 2 ugers inspektion for at undersøge om hjælpen fra vores forening Gambias Venner, var blevet fordelt og taget i brug.
Jeg rejste sammen med Heidi Pacchiarini(HP) som er foreningens bestyrelsesmedlem og min kæreste. Vi tog hjemmefra tirsdag den 1. nov. 2011 kl. 9:30 til Odense, hvor vi skulle med toget til Københavns Lufthavn, Kastrup. Flyet afgik fra Kastrup Lufthavn kl. 15:05.
Vi mellemlandede i Barcelona kl. 17:55 hvor vi ventede i tre timer inden den videre tur til Gambia.
 

Sos børn02-11-2011
Vi ankom til Gambia onsdag den 2. november 2011 kl. 01 lokal tid.
Ved ankomsten til Gambia blev vi modtaget af Alieu Bah, som sørgede for, at vi kom godt frem til hotellet Bakotu. Alieu Bah(AB) er Gambias Venners søsterforeningens kasserer i Gambia. Vi skulle bor her i 14 dage under vores ophold i Gambia.
Efter morgenmaden ringede jeg til Ousman Dampha(OD) søsterforeningens containeransvarlig og næstformand og bad ham komme til hotellet, så vi kunne drøfte vores planer.

Efter at vi havde drøftet mine inspektionsplaner, kørte vi til depotet i Kanifing, for at se hvordan det så ud. Vi hilste på de to vagtmænd og havemand(gartner), da vi kom.

De miljømæssige tilstande på depotet er meget pæne og pladsen er fuld af frugttræer og blomster. De fleste af træerne producerer frugter. Niveauet for sikkerheden ved depotet er meget høj. Der er 2 sikkerhedsvagter på 24 timers vagt og en gartner, der normalt bruger omkring 15 timer at arbejde i haven og på depotets lokaler.
Alle containere er godt organiseret og velholdte. De er arrangeret i rækkefølge fra container nr. 1 til 7 med undtagelse af lageret, som også er pænt pakket.
Sikkerhedslåsene på containerne var ikke sikre nok og blev senere erstattet med nye hængelåse af sikkerhedsmæssige årsager.
Samlet set er de modtagne containere fordelt efter råd fra Per Hausmann(PH), containeransvarlig i Danmark eller efter en distributionsliste som Ousman Dampha fik fra Per Hausmann.
Skoler og sundhedsfaciliteter er de store støttemodtagere og andre medlemmer af fællesskabet, der er fattige. I løbet af årene er ofre for katastrofer, blandt andet flygtninge – situationer, der er menneskeskabt eller naturlige katastrofer, har også nydt godt af det donerede udstyr.
Skolebørn har også nydt støtte med blandt andet skoletasker, kuglepenne og meget mere.
Ousman Dampha gør et godt stykke arbejde på containerpladsen både ved modtagelsen af udstyr på depotet og aflevering af udstyr rundt i landet.
Gambianerne værdsætter meget og er tilfredse med Gambias-Venners støtte og indsats i forsøget på at sikre et godt liv og miljø for Gambias befolkning.
Da vi kom til hotellet og skulle hente vores nøgle fra receptionen, fik vi hilst på John Torp, som er medlem af Gambias-Venner og har sponseret renoveringen af Panchang lægeklinik.

 

Børn modtager legetøj i Sintet03-11-2011
Torsdag den 3. november 2011 kørte vi den lange tur til Sintet skole. Skolen har de seneste år modtaget en stor portion skolemøbler fra foreningen. Sintet ligger langt inde i landet ca. 150 kilometer fra hovedstaden Banjul.

Med på turen var Heidi Pacchiarini og Ousman Dampha.
Vi havde børnetøj og tøjdyr med til skolebørnene og fik det afleveret til børnene.
På vej til Sintet er de første 130 kilometer rigtig flot. Vejen var helt ny og der var ikke så meget trafik. De sidste 20 kilometer var grusvej, så vi hoppede og dansede resten af vejen.

På vej til Sintet kørte vi forbi Bondali skole.

Bondali er en af de nye skoler som Gambias- Venner er begyndt at sponsorere takket være Morales fond. Bondali ligger kun 12 kilometer fra Sintet.
Ved ankomsten til skolen, så vi en meget forfalden bygning, som trængte meget til nyt tag og nyt gulv.
Vi blev modtaget af headmaster og skolens bestyrelsesmedlemmer. Headmaster gav udtryk for at han var glad for den store indsats Gambias-Venners har ydet i Gambia for gambianerne.

Headmasteren og bestyrelsesmedlemmerne sagde, at kontakten med Gambias-Venner altid har været deres ønske, for det er vigtigt for både skolen og lokalsamfundet.
Headmasteren sagde desuden, at de havde hørt at Gambias-Venner har bidraget enormt meget til bla. skoler og hospitaler i Gambia, især til de handicappede.
De spurgte om hjælp til at renovere den forfaldne bygning som blev brugt til køkken for at lave mad til skolebørnene.
Jeg lovede at give beskeden videre til foreningens bestyrelse og medlemmer.

Efter en god snak med headmasteren og skolens bestyrelsesmedlemmer, kørte vi så videre til Sintet

Da vi ankom til skolen, fik vi en rigtig varm velkomst af både skoleinspektøren og den lokale befolkning. De gav alle sammen udtryk for stor taknemlighed over foreningens store indsats for skolen.
Det var spændende at se skolen.
De var ekstremt dejligt, at se de mange smilende børn omkring os og de ville gerne modtage det legetøj som vi havde med.

Skoleinspektøren og skolens bestyrelsesmedlemmer viste os rundt på skolen og jeg var glad for
at se skoleborde- og stole, som de havde modtaget fra Gambias venner de seneste år.

Både skolens headmaster og skolens bestyrelsesmedlemmer fortalte, at Gambias-Venners indsats for skolens udvikling med bidraget af undervisningsmaterialer m.m., har lettet skolens daglige arbejde rigtig meget.

Headmasteren viste os også den nye skolebygning, som de var gået i gang med at bygge sidste år, nu var helt færdig.
De håber, at foreningen Gambias-Venner forsat kan hjælpe med skolemøbler- og udstyr til den nye skole bygning.
Det var en gammel bygning fra 1950erne, som blev revet ned og erstattet med en ny bygning. Der er ingen elektricitet i Sintet. Alt vand skal hentes fra boringer, både i landsbyen og på skolen og bæres hjem.
Efter en god snak og rundvisning på skolen, kørte vi så videre til Sibanor Upper Basic School kl. var 14.00 om eftermiddagen.
Sibanor UBS skole er en overbygning til Killy LBS. Sibanor LBS har også modtaget skolemateriel fra foreningen Gambias-Venner.
Her har foreningen også mange sponsorbørn, som var kommet fra Killy LBS. På skolen blev vi modtaget af masser af glade smilende børn i skolegården, inden vi nåede at hilse på headmasteren.
Headmaster hilste på os med et stort smil og gav udtryk for den hjælp som de har fået fra Gambias-Venner.
Head masteren viste os rundt på skolen og i klasselokalerne. Alt så meget nydeligt ud.

Skolen var i meget pæn stand. Headmasteren på skolen fortalte, at der fortsat er behov for cykler til nogle skolebørn, som går flere kilometer i brændende varme bare fordi de virkelig ønsker at blive uddannet og værdsætter deres tid i skolen. De ønsker også diverse udstyr til skolen..
Her fik Heidi uddelt kuglepenne og tøjdyr til børnene.

Klokken var 16.00 så det var tid til at køre videre til Killy lower Basic school, som har modtaget en stor del skolemøbler- og materialer.

Killy Lower Basic School ligger også i provinsen. Der er ca. mellem 150-200 elever på skolen i alderen 4 til 11 år gammel.
Overbygningsskolen til Killy LBS er Sibanor Upper Basic school, som ligger 30 kilometer fra Killy.
De fleste af børnene bor i Killy landsbyen, hvor skolen ligger.
De børn der går på skolen får en grundlæggende uddannelse, dvs at lære, læse og skrive, simpel matematik og også til at tale engelsk som alle de andre Lower Basic skoler i Gambia.
Vi ankom til Killy kl. 16.30 og kørte direkte til skolen hvor headmistressesen og få lærere ventede på os.
Heidi, som skulle betale for foreningens sponsorbørn på skolen, havde givet besked til Sigga Saine skolens headmistress, at hun skulle informere forældrene om, at de skulle være til stede, når Heidi skulle betale børnenes skolepenge for skoleåret 2011-2012. Det havde Sigga Saine ikke gjort og kom med en lang liste på hvor meget børnene skal betale i skolen. Jeg blev overasket, fordi omkostningerne var dyrere end Upper Basic Skolernes omkostninger.

Sigga viste mig rundt i skolens klasseværelser og jeg så, at der var skolemøbler i 3 af klasse værelserne. Møbler som skolen har fået fra Gambias-Venner.
Sigga fortalte, at skolen får donationer fra andre hjælpeorganisationer bla. St. James Pupils School i England.

Hun sagde at gennem donationer, har hun fået lavet en mur rundt om skolen, så grønsager og afgrøder nu kan vokse uden omstrejfende dyr spiser dem.

Hun sagde, at St. James har også købt møbler til skolens spisestue, bestik, ure til hver klasseværelse, skrive bøger, kuglepenne, blyanter og mange andre ting.

Efter rundvisningen og lidt snak, var det tid til at tage den lange tur tilbage til hotellet.

 

04-11-2011
Fredag den 4. november kom Ousman Dampha på hotellet og hentede os. Vi kørte til Banjulunding LBS, som har fået en del af skolemøbler fra foreningen.
Vi skulle skynde os, fordi skolerne lukker tidligt om fredagen pga den muslimske fredagsbøn.
Skolerne lukker kl. 12.00 om fredagen.

Ved ankomsten til skolen blev vi mødt af en lærer og vi hilste på hinanden. Vi fortalte ham, at vi kom fra Gambias- Venner. Han gav os straks en stort smil og gav udtryk for deres taknemmelighed over for foreningens store indsats på skolen. Vi gik hen til Headmasteren’s kontor og da vi kom ind, rejste han sig og hilste på os. Han kunne genkende Ousman Dampha, og vidste med det samme, at vi kom fra Gambias-Venner for det var Ousman Dampha, som havde afleveret skolemøbler- og materialer til skolen.
Han viste os rundt på skolen og det var dejligt at se alle skolemøblerne de har fået fra Gambias-Venner.
Ousman Dampha fortalte, at der er andre organisationer som hjælper skolen med skolemøbler og en Bank i Gambia støtter også skolen, så skolen har ikke behov for mere.

 

05-11-2011
Lørdag den 5.nov. 2011 var vi på depotet for at møde nogle, som var kommet for at hente skole møbler og hospitalsudstyr.

 

06-11-2011
Søndag den 6.nov. 2011 var en stor dag for muslimerne, det var Tobaski dag. Det var helligdag ligesom når vi fejrer jul i Danmark.
Det var en stor fest for alle butikker var lukket.

 

07-11-2011
Mandag den 7.nov.2011, startede vi dagen med at køre omkring depotet for at kigge på hængelåsene.
Vi kunne ikke skifte dem den dag, fordi alle butikker var lukket på grund af Tobaski helligdag.

Efter nogle timer på depotet, kørte vi rundt og så lidt af SerreKunda marked.

 

08-11-2011
I dag var vi så på besøg på Latrikunda Sabiji Lower Basic School, hvor vi blev vist rundt og her kunne vi se mange skolemøbler, som skolen har modtaget fra Gambias Venner.

Skolens headmistress viste os et af klasseværelse som Gambias-venner har renoveret i 2010 som de var utrolig glade for. Her kunne Heidi straks genkende møblerne fra Gambias-Venner.

Hun takkede mange gange for foreningens store indsats til skolens udvikling.
En af lærerne viste os et klasseværelse, som trængte til at bliver renoveret.
De håbede, at kunne modtage yderligere hjælp fra foreningen i det nye år.

 

09-11-2011
Den 9.nov. 2011 var vi i Banjul for at besøge Glory Baptist School.
Først var vi på Glory Baptist church school, men Dampha sagde til læreren, at vi gerne ville se Glory Baptist Lower Basic skole, som har modtaget skolemøbler fra foreningen.
På skolen i Glory Baptist tog skolens principal Pastor Adonko imod os med åbne arme og var meget glad for vores besøg på skolen.
Han gav udtryk for deres taknemmelighed for Gambias Venners store indsats for skolen.
Skolebørnene på Glory Baptist er meget disciplinerede og vi kunne se, at skolemøblerne i klasselokalerne blev der passet rigtig godt på.
Skolens principal sagde, at skolen fortsat har behov for hjælp fra Gambias- Venner med flere skole møbler- og tasker.
Efter en rigtig god snak med Pastor Adonko, tog vi videre til Saint Augustine Upper Basic Skole som ligeledes har et stort behov for skolemøbler til eleverne.
Ved ankomsten til skolen, mødte vi nogle skolebørn i skolegården og vi spurgte efter skolens principal. En af eleverne tog os med til principal Mama Nasso’s kontor.
Da hun fik øje på os, begyndte hun at smile og viste tegn på hvor taknemlig hun og skolens bestyrelsesmedlemmer er for Gambias venner.
Principalen Mama Nasso viste os rundt og vi så hvorledes tingene fungerede, som de havde modtaget fra foreningen. Hun spurgte om mere hjælp fra foreningen, bla. skolemøbler.
Jeg bad hende om at sende en anmodning til Ousman Dampha og så må vi se om vi kan skaffe nogle skolemøbler.

 

10-11-2011
I dag var det tid til besøg på SOS i Serrekunda som havde modtaget udstyr og materialer, men også at besøge Røde Kors.
På SOS blev vi modtaget af sekretæren, som bad os kom ind på hendes kontor.
Vi fortalte hende, at vi kom fra Gambias-Venner i Danmark og hun smilede og sagde at det kunne hun regne ud, fordi hun havde været på depotet for hente skolemøbler og andre materialer
Hun viste os rundt og vi kunne se, at klasselokalerne var velforsynet med gode danske skolemøbler, som de var utroligt glade for. Både elever og lærere passede godt på møblerne. Børnene så meget glade og nydelige ud. Hele området var meget pænt og det så ud som om børnene var vel opdragne.
Vi blev takket mange gange.

 

11.11.2011
Efter morgenmaden, var vi igen klar til en god dags arbejde med at besøge nogle af vores kontakt personer i Gambia som altid er parate til at hjælpe os med modtagelse af foreningens containere, takket være Danidas renovering og forsendelsesbevilling, der administreres af MS.
Ousman Dampha kom og hentede os. Første stop på turen var Gambia Senior Secondary School som ligger lige ved indgangen til hovedstaten Banjul. Gambia Sen. Sec. School er en af de ældste skoler i Gambia.
I skolen, blev vi modtaget af skolens principal Mr. Lamin M:B Jaiteh. Mr. Jaiteh viste os rundt på skolen og på lærernes kontor, som har fået kontormøbler fra Gambias-Venner og klasseværelser som også har fået skoleborde - og stole fra foreningen.
Skolens Principal var sammen med en af skolens bestyrelsesmedlemmer og de takkede Gambias Venner og den danske befolkning for den store hjælp.
Han påskønnede foreningen, på vegne af skolens bestyrelsesråd, forældre, lærerne, medarbejdere og studerende, og udtrykte deres store taknemmelighed til foreningen og MS.
Han sagde at danskerne har vist deres sande og overvældende interesse og støtte til at afhjælpe situationener for skoler og hospitaler i Gambia. Mr. Jaiteh sagde, at foreningen har doneret dem med møbler og brevpapir,
I den forbindelse ville han meget gerne takke foreningen for vores velvilje og spontanitet og ser frem til den sædvanlige støtte og behandling fra Gambias- Venner. Han håber på at foreningen forsat vil hjælpe skolen med skolemøbler og matrialer.
Vi kørte herefter videre til Social Welfare .
På Social Welfare hilste vi på director Mrs. Fanta Bai Secka og hun takkede ligeledes for hjælpen fra foreningen og håbede, at vi fortsat vil støtte Social Welfare, fordi det er til stor gavn for de ældre og handicappede i Gambia.
Fanta Bai Secka står for underskriften af modtagelse af nødhjælpscontainere fra udlandet til Gambia og hun er til stor hjælp for foreningen.
Jeg takkede hende på vegne af foreningen for den hjælp hun gør for Gambias-Venner.
Fanta fortalte, at de stadigvæk har stor behov for hjælp med bla. Kørestolsdæk nr. 24.

Efter en god snak med, Fanta, kørte vi videre til told og skat.

Hamadi Vincent Bah med chefen told og Skat Njoboh Bah på hans kontor i BanjulDet var igen dejligt at møde Njoboh Bah på hans arbejdsplads ved told og skat, som man kalder Revenue i Gambia i stedet for Tax Department (skattekontor), som de kaldte det før. Vi blev utrolig godt modtaget og fik lejlighed til at snakke med ham om arbejdet omkring modtagelsen af Gambias-Venners containere fra havnen.
Han lovede ligesom sidste år, at de fortsat vil hjælpe med at gøre det nemt for foreningen vedr. modtagelsen af foreningens containere.

Jeg takkede ham for et godt samarbejde og vi kørte videre til havnekontoret, hvor Sherif Gaye arbejde.
Sherif Gaye er direktør på Gambia Shipping og han administrer alle containere, der kommer til Gambia, inklusive Gambias-Venner’s containere.

Han var desværre ikke til stede, han var rejst til Mecca i Saudi Arabien, men jeg fik hilst på hans assistent underdirektør Pa Modou Gaye.

Han fortalte, at de er meget tilfredse med vores containerdokumentation, takket være Per Hausman og godt samarbejde.
Han sagde, at mange containere bliver sendt retur til de lande de kommer fra på grund af mangel på god dokumentation.
Efter en kort men god snak med Pa Modou, tog vi videre til emigrationskontoret i Banjul.

Her fik vi en god snak med generaldirektøren Mr. Buba Sanyang. Han takkede foreningen mange gange for den store indsats for at hjælpe gambianerne

 

12-11-2011
I dag er det lørdag og skolerne er lukket. Cheferne på hospitalerne holder også weekend, så Ousman Dampha hentede mig lige efter morgenmaden på hotellet og vi tog på depotet.

Ousman havde en aftale med hospitaler og skoler om, at de skulle komme og hente udstyr og materieller

Ousman Dampha gør et godt stykke arbejde på container pladsen. Han har styr på tingene både modtagelse af udstyr og den videre fordeling.

Jeg så en handicappet komme og hente en kørestol og han så meget glad ud og takkede Ousman Dampha og foreningen for den store indsats, især for de handicappede i Gambia.

 

13-11-2011
Søndag den 13.nov. 2011 havde jeg aftalt med Ousman Dampha, John Torp og Heidi Pacchiarini, at vi skulle på en rigtig lang tur ind i landet, helt op til Bansang hospital.

Som aftalt kom Ousman Dampha tidligt om morgenen. Efter morgenmaden kl.7.30 var vi klar til at tage af sted.

Vi aftalte med Alieu Bah, at han også skulle med på den lange tur. Vi ville køre til Panchang på vejen hjem, så John Torp kunne se, hvor langt de var nået med lægeklinikken der.

Først stop var container pladsen, hvor vi tog legetøj og bamser med.
.
Bansang HospitalVi ankom til Bansang ved 16.00 tiden. Ved vores ankomst til Bansang hospital, mødte vi en af Gambias Venner søsterforenings vagtmand, hans lille dreng var indlagt på hospitalet.

Han viste os direktørens kontor Mr. Bubacar Jammeh. Bubacar Jammeh er chief excecutive manager på Bansang Hospital og gør et godt stykke arbejde.

Bansang Hospital fik en 40 fods container fyldt med hospital udstyr for et par år siden og de fik lov til at beholde containeren som opbevarings lager, takket være MS.

Vi hilste på Mr. Jammeh og gik straks til containeren og så, hvor den stå.
Mr Jammeh viste os rundt på hospitalsområdet og ind på de forskellige rum bla. Var vi inde på børneafdelingen. Vi så sengene, hospitalet har fået fra foreningen.

Efter rundvisningen, inviterede han os ind på sit kontor og fortalte os, hvordan han arbejdede på hospitalet for at få tingene til at fungere.

Bansang HospitalHan fortalte at Bansang hospital er den anden største i Gambia.

Han sagde, at hospitalet har deres egne bestyrelsesmedlemmer, som arbejder tæt sammen.
Han sagde at alle ansatte på hospitalet er med til at betale 10 dalasis hver måned for udviklingen af hospitalet.
Desuden nævnte han også, at han selv var blevet sponsoreret af Gambias- Venner, dengang han gik i skole.

Han takkede Gambias-venner mange gange, også på vegne af Bansang hospitals bestyrelse og for den kæmpe store indsats Gambias-Venner gør for hospitalet.

Han vidste stor taknemmelighed for hjælpen og især for bandager og andre materialer, som er af stor betydning for dem på nuværende tidspunkt, hvor der mangler meget på lager.

Han fortalte at Bansang Hospital er meget stolte af al den støtte foreningen har gjort for hospitalet og det materiale de får fra Gambias-Venner, er af bedste kvalitet.

Desuden sagde han også, at sundhed er dyr især i Gambia, hvor flertallet af befolkningen er ekstremt fattige.

Bansang ligger meget langt inde i landet og der er stor efterspørgsel af materialer til folk i denne del af landet.
Han takkede igen mange gange for at foreningen er med til at redde liv og give bidrag til Gambia.

Bansang chief excecutiv officer Mr. Bubacar Jammeh og Hamadi Vincent BahJeg takkede ham også for den stor indsats han gør for hospitalet.

Til sidst bad han om hjælp med forskellige ting bla. kontormøbler, kørestole, uniformer, plastic- spande, madrasser, cykler, hospitalssenge, solbriller, kuglepenne, blyanter, handsker, sprøjter og kanyler, plastre, A4 papirer og computere.

Jeg bad ham sende et brev med en anmodning til Ousman Dampha.

Efter en rigtig god snak med Chief excucutive Mr. Jammeh, tænkte jeg, at vi skulle lidt længere ind i landet til Sareh Bojo ca. 25 km fra Bansang, for at se hvordan folket bor helt inde i landet.

 

14-11-2011
Efter morgenmaden i George Town, hilste vi på Skole Principalen Sulayman Keita.

Han var rigtig glad for den store hjælp skolen har modtaget fra Gambias-Venner og håber at foreningen vil fortsætte med at hjælpe skolen.

Han sagde, at skolen har et stort behov for flere skolemøbler til 6 klasseværelser, 50 computere og projektor

Jeg bad ham sende en anmodning til søsterforeningen.

Så var det tid til at besøge Kuntaur Upper Basic Skole og hospital, som ligger langt fra George Town.


Da vi kom til hospitalet i Kuntaur, mødte vi assistent officer Mr. Baatoua Camara. Hospitalet har fået udstyr fra foreningen men ikke så meget.
Vi blev godt modtaget og fik lejlighed til at snakke om foreningens indsats for hospitalet.

Mr. Camara viste os rundt på hospitalet og jeg kunne med det sammen se, at de mangler myggenet. Vi fik en meget grundig rundvisning og han håbede på, at vi fortsat vil hjælpe dem.

Han sagde, at de har brug for myggenet, børnesenge, kuvøser og børnevægte.

Vi kørte så videre til skolen som ligger langt fra hospitalet. Ved ankomsten til skolen blev vi modtaget af vores webmaster og kontaktperson Momodou Camaras storesøster Aja Metta Camara.

Aja Camara er en søde dame som er altid parat til at bidrage til skolens udvikling. Aja Camara præsenterede os for skolens principal Mr. Lalama Manneh og skolens bestyrelsesformand Mr. Sulayman Jawo.

Vi fik en rundvisning af alle tre på skolen og de takkede Gambias-Venner og Helsingør Lille skole, som også har bidraget meget til skolens udvikling.

De sagde, at skolen har et stort behov for hjælp med at renovere skolens hegn og cykler til skole børn, som går rigtig langt for at komme i skole.
Principalen Mr. Manneh, Aja Camara og Sulayman Jawo takkede mange gange for den store indsats Gambias Venner gør for skolen især værkstedområdet. Skolen fik værktøj fra Gambias-Venner som de er rigtig glade for.
Efter en god snak med skolens principal, gik turen videre til Panchang, hvor vi skulle besøge Panchang lægeklinik.

Ved ankomsten til Panchang kørte vi direkte til klinikken, men chefen Malick Mbye var ikke til stede og det er ham som står for renoveringen af klinikken.
Der skulle være præsidentvalg i Gambia om en uge, så han havde travlt med valgkampagnen for den siddende præsident.

Jeg bad Ousman Dampha om at ringe til ham og bede ham om straks at komme til Panchang for at svare på nogle spørgsmål.

Kuntaur Health ClinicJeg spurgte Mbye, hvorfor klinikken ikke var færdigt som aftalt på forhånd og at vi var meget skuffede.
Han prøvede at forklare, at folk havde travlt med præsidentvalget, men lovede at klinikken bliver færdigt meget snart.
Der var ikke fliser på gulvet som lovet og han påstod, at de var købt. Det var parlamentsmedlem Mr. Sainy Mbye der opbevarede dem på hans bopæl for at undgå tyveri.

Der var heller ikke meget hospitalsudstyr at se og de havde fået udstyr fra depotet.
Heidi spurgte hvor hospitalsudstyret var henne. Der var kun et bord og et par stole.
Chief Malick Mbye sagde, at han opbevarede dem på sin ejendom for at undgå, at folk ikke stjæler det før arbejdet med renoveringen er færdigt.
Heidi sagde, at vi gerne ville se udstyret og gerne have det tilbage på klinikken. Der er døre på klinikken, så de skal bare låses.

Vi kørte alle sammen ind til byen for at hente både senge, borde og stole.

Inden turen gik tilbage til hotellet, besøgte vi et Computer & IT Training center, som ligger i Farafenni. Centeret har modtaget computere og computerborde.
Ensa Touray som er direktør på skolen gav stort udtryk for taknemmelighed for foreningen.

Vi blev vist rundt af Ensa Touray og så computere og møbler, som de havde taget i brug.

Det var dejligt at se, at det hele fungerede perfekt. Han sagde at besøget kom på et tidspunkt hvor studenterne var på (Break-Off), de havde fri på grund af Tobaski.
Han ville også gerne takke Ousman Dampha og søsterforeningens bestyrelse, Gambias-Venner i Danmark for den store hjælp og støtte. Han sagde at Gambias-Venner altid arbejder for at sikre, at tingene kommer til modtagerne til tiden.

Han sagde at han er meget taknemmelig for den danske befolkning og siger mange tak for den dejlige hjælp han og Gambianerne får fra Gambias-Venner.

Han sluttede med at spørge om hjælp til ekstra 25 computere, scannere, Power point projektorer, kopimaskiner og printer til skolen
 

15-11-2011
I dag tirsdag den 15.nov.2011 er det den sidste dag i Gambia. Vi aftalte med Ousman Dampha og Amadou Bah søster foreningens formand, at Heidi og jeg gerne ville gøre vores arbejde færdigt, inden rejsen hjem til Danmark.

Vi var alle sammen på depotet og Heidi fik lejlighed til at betale resten af skolebørnene, som hun manglede. Jeg fik det sidste på plads, bla. fik jeg skiftet alle hængelåsene på containerne på depotet.

Efter 3 timer på depotet, tog vi tilbage på hotellet for at pakke det sidste inden rejsen hjem til kolde Danmark

Det var dejligt at se at vores hjælp nytter, især til det fattige Gambia og folk også er glade for at møde en fra foreningen. De har så mulighed for at komme med deres ønsker.
 

Turup den 29. Jan.2012

Vincent Hamadi Bah
Formand
Gambias-Venner

 

© 2013  www.gambias-venner.dk