Afhentning af skoleudstyr T. H. Langs skole i Silkeborg

Midt i oktober sidste år modtog vi henvendelse fra T. H. Langs skole i Silkeborg, om at de igen havde diverse skolemøbler til os.

 

I første omgang var det en mindre portion en og to personers skoleborde og dem fik vi vores gode samarbejdspartner Virksomheden i Virklund til at afhente og køre til depotet i Hammel.

 

Virksomheden er et arbejdsløsheds projekt som hører under Silkeborg Kommune og herfra får vi hjælp fra tid til anden, når de kan afse folk hertil.

 

Da vi så sidst på måneden igen modtog henvendelse fra T. H. Langs skole, om at nu skulle skolen have tømt de sidste rum for gamle skolemøbler, besluttede vi at spørge om vi kunne låne Beredskabsstationens lastbil og det fik vi OK på fra T. K. Jensen og samtidig gav vores frivillige chauffør, Henrik Christensen, tilsagn om at han var klar til at afhente tingene og det blev aftalt at det skulle ske den 6. november 2009.
Vi mødte selv frem med følgende frivillige: Preben Møller Rasmussen, Brian Meineche, Pylle Albrechtsen, Tove Schiewe og Ruthy Søgaard og der ud over mødte 4 aktive personer frem fra Virksomheden i Virklund.

De frivillige hjælpere fik båret tingene ud i skolegården fra de forskellige rum hvor de stod opmagasineret og inden Henrik Christensen kom med lastbilen og tingene skulle læsses, var der tid til et mindre kaffebord i skolegården.

Vi havde medbragt kaffe, brød og kage og der blev virkelig hygget mens vi ventede på at Henrik skulle komme.

Da Henrik lidt forsinket, grundet at lastbilen var kommet senere hjem fra en opgave end beregnet, kunne vi få pakket lastbilen og vendt snuden mod Hammel, hvor tingene blev pakket i container.

 

Vi modtog i alt 20 to personers skoleborde, 32 en personers skoleborde, 6 cykler, 45 skolestole, 3 store tavler, 1 opslagstavle, 2 små tavler, 2 borde, 1 kateder, 6 små borde, 11 store borde, 1 skrivemaskine bord, 1 tidsskrift reol, 2 små skabe og 3 kontorstole
Alle de modtagne ting fra T. H. Langs skole blev efter ankomsten til Gambia overdraget til Sintet skole, som foreningen på baggrund af ansøgning om hjælp herfra, var i gang med at hjælpe med bl.a. skoleborde og stole.
Foreningens næstformand Vincent Hamadi Bah var i Gambia på inspektionsrejse, på det tidspunkt hvor containeren ankom til Gambia og det skete den 15. december 2009.
Han var sammen med foreningens containeransvarlig i Gambia Ousman Dampha, på havnekontoret og det lykkedes Ousman Dampha at få tingene på plads, således at containeren med bl.a. skolemøblerne til Sintet skole, der skulle tømmes på depotet i Kanifing, kunne komme ud allerede dagen efter.

Dagen efter tog Vincent Hamadi Bah, Heidi Pacchiarini og Jette Sørensen fra den danske bestyrelse på depotet i

Kanifing hvor de overværede tømningen af containeren.

I løbet af et par timer var containeren tømt og man gik i gang med sorteringen, således at t6ingene hurtigt kunne være klar til udlevering og det hele fungerede uden problemer, på trods af at det var en utrolig hård omgang i den stegende hede.

 

Få dage efter blev tingene til Sintet skole afhentet og de var rigtig glade på skolen for at modtage skoleudstyret fra T. H. Langs skole.